در راستای تفاهم نامه عملکردی دانشگاه آزاد اسلامی:
طبق سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد:
برگزاری همایشهای علمی یکی از عوامل موثر در فرایند توسعه ملی می باشد. هدف اصلی این همایشها بیشتر تبادل اطلاعات دانشمندان و محققان و ارائه نتایج دستاوردهای تحقیقاتی است. توجه به دو عنصر دانش و تجربه و تشخیص مصادیق آنها در پدیدههای علمی, اجتماعی, فرهنگی, سیاسی و اقتصادی در برگزاری یک همایش علمی اهمیت خاص دارد. از جمله اهداف برگزاری اینگونه همایشهای علمی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در زمینه هوش مصنوعی و به طور کلی در حوزه گسترده تر علوم کامپیوتر، تحقیقات بسیار سریع پیش می رود. پیشرفت با ترکیبی از علاقه شدید به هوش مصنوعی از یک سو و کاربرد گسترده از سوی دیگر، هدایت می شود. به همین دلیل برگزاری کنفرانس، یکی از روشهای اولیه ایجاد ارتباط علمی است. این حوزهها به صورت مکمل میتواند به ایجاد و توسعه فناوری های جدید مرتبط با سایر رشتههای تحقیقاتی مانند ریاضیات، مهندسی، علوم پایه و علوم کشاورزی بکار گرفته شود.
با وجود گستردگی کاربرد هوش مصنوعی در حوزه نیرو، برخی چالشها نظیر: محدودیت دادهها، عدم قطعیت در دادهها، مشکلات مربوط به چگونگی تفسیر نتایج هوش مصنوعی، امنیت سیستمهای برقی و هوش مصنوعی و بررسی تأثیرات اجتماعی و اقتصادی مثبت یا منفی هوش مصنوعی در مهندسی برق وحوزه نیرو.بر سر راه کاربرد آن وجود دارد.
برای حل چالشهای پیش روی کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی برق اقدامات مختلفی مانند جمعآوری دادههای بیشتر و باکیفیتتر، توسعهی الگوریتمهای هوش مصنوعی در شرایط عدم قطعیت، توسعهی ابزارهای تفسیر نتایج هوش مصنوعی، استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری و احراز هویت قوی، بهروزرسانی مداوم سیستمهای امنیتی، توسعهی برنامههای آموزشی و بازآموزی و توسعهی سیاستهای حمایتی برای نیروی کار از دست رفته را میتوان انجام داد.
هدف این کنفرانس فراهم کردن بستری برای محققان کشورها، شرکتها، نخبگان و صنعت هوش مصنوعی است تا:
ما بر این باوریم که تنوع و تعامل بین رشتههای مختلف علمی، میتواند به خلق راهکارهای نوآورانه و کارآمد در حوزهای مختلف علمی در ایران کمک کند. اولین کنفرانس "هوش مصنوعی و پژوهشهای نوظهور" ، به منظور ترکیب دانش و تجربههای متنوع از رشتههای مختلف در حوزۀ هوش مصنوعی ایران برگزار میشود. هدف ما از برگزاری این همایش، ترغیب به همکاری و تعامل بین رشتههای مختلف و ارتقای تفکر ترکیبی و کل نگر در حوزه هوش مصنوعی ایران است. با توجه به تعداد رشتههای علمی مشارکت کننده، این همایش فرصتی منحصر به فرد برای تعامل بین رشتههای مختلف و ایجاد همبستگی بین آنها به منظور بهبود وضعیت هوش مصنوعی خواهد بود.
این همایش، دارای برخی اهداف و دلایل کلیدی است که در زیر به آنها اشاره شده است:
1) شناساندن بیشتر هوش مصنوعی: برگزاری این همایش به معنای تمرکز بر شناسایی بیشتر هوش مصنوعی در ایران است. با بررسی چالشها و مسائل مربوط به هوش مصنوعی و ارائه راهکارهای نوین، میتوانیم بهبود کیفیت زندگی افراد، توسعه پایدار و عدالت محور هوش مصنوعی را تسهیل کنیم.
2) تبادل دانش و تجربه: همایشها فرصتی است که متخصصان و پژوهشگران در حوزه هوش مصنوعی از سراسر کشور و حتی جهان، دانش و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند. این تبادل دانش و تجربه میتواند برای آموزش، برنامه ریزی در حوزه هوش مصنوعی و ایجاد پایه اصلی آموزش و یادگیری مورد نیاز ، راهکارهای عملی و کاربردی منجر شود.
3) شناسایی چالشها و فرصتها: برگزاری همایش به ما این امکان را میدهد تا چالشها و فرصتهای موجود در حوزه هوش مصنوعی را شناسایی کنیم. این شناسایی، ما را قادر میسازد تا با بهرهگیری از فرصتها و مقابله با چالشها، بهبود هوش مصنوعی را تحقق بخشیم.
4) ایجاد انگیزه و همکاری: برگزاری همایش، انگیزه و همکاری بین مختصصان و علاقهمندان حوزه هوش مصنوعی را تقویت میکند. با ایجاد فضای تعاملی و تبادل ایدهها، میتوانیم انگیزه و همکاری بین مختصصان و علاقهمندان حوزه های مختلف هوش مصنوعی ایران را تقویت کنیم. این همکاری میتواند به شکل همکاریهای پژوهشی، تحقیقات مشترک، پروژههای عملی و همچنین شبکهسازی در زمینۀ هوش مصنوعی صورت بگیرد. این همکاریها بهبود هوش مصنوعی را تسهیل کرده و نتایج مثبتی را برای جامعه فراهم میکند
دکتر راضیه فرازکیش
(معاون پژوهش و فناوری)
دکتر راضیه فرازکیش
(معاون پژوهش و فناوری)
دكتر حمیدرضا لطفعلی شمیرانی
(معاون امور توسعه علمی دانشكده هوش مصنوعی)
دکتر روشنک رفیعی نظری
(معاون امور تحصیلی دانشکده هوش مصنوعی)