0% Complete
صفحه اصلی
/
اولین کنفرانس ملی شیمی، نانو مواد، پلیمر- چالش ها و کاربردها
تهیه پوشش هایی بر پایه نانوکیتوزان اصلاح شده با کربوکسی متیل سلولز جهت افزایش ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای
نویسندگان :
فاطمه عظیم خانی (دانشگاه آزاد واحد شبستر) , شاهین تفنگدارزاده (دانشگاه آزاد واحد شبستر)
کلمات کلیدی :
نانو پوشش،کیتوسان،نگهداری مواد غذایی،کربوکسی متیل سلولز،قارچ خوراکی
چکیده :
اخیرا پوشش هاي خوراکی به طور گسترده براي افزایش زمان ماندگاري میوه ها و سبزي ها به کار گرفته شده اند در در بین این پوشش ها کیتوزان اهمیت فروانی پیدا کرده است در سالهای اخیر خواص ضد میکروبی بیوپلیمر کیتوزان به اثبات رسیده است و این بیوپلیمر از رشد بسیاری از کپکها، مخمرها و باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی جلوگیری مینماید بنابراین کیتوزان می تواند در تولید فیلم و پوشش ضد میکروبی طبیعی برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش ابتدا نانو کیتوزان به روش ژل شدن یونی از کیتوزان استیله شده تهیه میشود و سنجی مادون قرمز (FTIR ) استفاده میشود در ادامه اثر پوشش دهی با NSC و NCMCS با سه درصد وزنی مختلف (5/0 ،1 و 5/1 درصد) بر کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه اي نگهداري شده در دماي 4 درجه سیلسیوس به مدت 16روز مورد مطالعه قرار میگیرد. بعد از پوشش دهی افت وزن، میزان مواد جامد محلول، سفتی بافت، ، کیفیت میکروبی و نگهداري مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در مقایسه با نمونه شاهد فاقد پوشش، پوشش دهی با هردو پوشش نانو باعث کاهش افت وزن شده و تغییرات مواد جامدمحلول و کاهش سفتی بافت را به طور معنی داری (P<0.05) به تاخیر می اندازد. د. تفاوت معنی داری (P<0.05) در هیچ یک از شاخص ها بین دو پوشش NSC و NCMCS تفاوت معنی داری مشاهده نشد در بین پوشش هاي مختلف ترکیبNSC و NCMCS (5/1%)موثرترین پوشش بود
لیست مقالات
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 34.5.2